STICHTING BEDRIJFSOPVOLGING BAKKERIJ

2023 goed beginnen, je eigen bakkerij beginnen!

Vergeet meer sporten of nu eindelijk echt minder drinken, jij hebt een veel belangrijker voornemen. Het starten van je eigen bedrijf!

Het starten van een eigen bedrijf is een echte trend! De afgelopen jaren beginnen steeds meer mensen voor zichzelf en dat vinden wij prachtig. Vaak dromen mensen al jaren van het hebben van een eigen onderneming, maar ze durven de stap nog niet te nemen, bang voor de onzekerheid.

Ambachtelijke bedrijven zijn hot

Droom je er van om je eigen bedrijf te starten? Ambachtelijke bedrijven zijn populairder dan ooit, door de groeiende vraag naar eerlijke producten met een goed verhaal. Koffiebranders, bierbrouwers en barbieren zijn in opkomst en zien we weer terug in het Nederlandse straatbeeld. Ook de bakker past in dit plaatje met zijn verse, eigengemaakte producten. Volop kansen dus!

De vraag die jezelf moet stellen is of je een bestaand bedrijf zou willen overnemen of zelf een nieuw bedrijf wilt opstarten. Tussen deze twee manieren om een eigen bedrijf te beginnen zit namelijk een groot verschil. Elk jaar stoppen een tal van bakkerijen, bakkerijen met een bestaande markt, leveranciers en omzet. Ervaringscijfers laten zien dat de helft van alle starters na twee jaar niet meer bestaat, terwijl 90% van de overgenomen bedrijven na vijf jaar nog wel bestaat. Vaak zijn de prestaties dan inmiddels zelfs beduidend beter door nieuwe ideeën en nieuwe concepten van de koper. 

Stichting Bedrijfopvolging Bakkerij ondersteunt bakkerijondernemers in spé met hun plannen, de start of overname van een bakkerijbedrijf. Al deze kennis en expertise is beschikbaar gesteld voor de bakkerijondernemers in spé op  www.ikwileenbakkerij.nl.

Contact

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Jouw gegevens worden niet opgeslagen maar alleen gebruikt om contact op te nemen.