STICHTING BEDRIJFSOPVOLGING BAKKERIJ

Bakkers kunnen ook duurzaam zijn

Duurzaamheid is een cruciaal onderdeel van ondernemen, je kunt er bijna niet meer om heen – zowel voor retailers, leveranciers als consumenten. Waar veel ondernemers het zien als een kostenpost of extra gedoe, kan duurzaam bakken juist zorgen voor kansen. Hier zijn een paar manieren waarop u duurzame praktijken kunt toepassen in jouw bakkersbedrijf.

Gebruik lokaal en organisch ingrediënten
Denk erover na om je grondstoffen lokaal te kopen. Koop scharreleieren, biologische boter, melk en meel van een lokale boer of fabrikanten in plaats van te vertrouwen op producten die van grote afstanden moeten worden afgeleverd. Hoe meer u uw transportbehoeften beperkt en ervoor kiest om uw ingrediënten in te kopen bij de dichtstbijzijnde producenten, hoe kleiner de impact op ons milieu.

Energie
In bakkerijen verbruiken ovens, koel- en vriesapparatuur en andere machines veel energie. Veel van de vrijgekomen energie kan worden hergebruikt. Door deze energie op te slaan en hergebruiken, besparen je energie. Deze restwarmte kan je dan gebruiken om gebouwen en water te verwarmen. De resterende warmte gaat dus niet verloren!

Verminder verpakkingsafval
Het ultieme duurzaamheidsdoel is om je bakkerij plasticvrij te runnen. Dit lijkt misschien een onmogelijke taak, maar u kunt samenwerken met uw verpakkingsleveranciers om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik te helpen elimineren en manieren te vinden om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal die u gebruikt te verminderen.

Contact

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Jouw gegevens worden niet opgeslagen maar alleen gebruikt om contact op te nemen.