STICHTING BEDRIJFSOPVOLGING BAKKERIJ

Wat het bakken van gebak de student kan leren?

Bakken is een plezierige en uiterst nuttige bezigheid, vooral voor studenten. Er zijn tal van redenen waarom leerlingen gebak zouden moeten leren maken.

Bakken met iemand helpt bijvoorbeeld om relaties op te bouwen, bevordert de samenwerking en leert een goede communicatie. Door een cake of koekjes helemaal opnieuw te maken, kunnen studenten het verschil zien tussen bewerkte voedingsmiddelen en echte, wat een waardering geeft voor gezonde maaltijden

Bovendien kan het maken van een taart bijdragen aan de kennis en vaardigheden van de school, omdat men dit proces zeer leerzaam kan maken. Niet alleen opdrachten en cijfers kunnen studenten slimmer maken.

Experimenteren

Bakken kan worden gezien als een kans om wetenschappelijke experimenten uit te voeren. De leerlingen kunnen hypothesen opstellen over wat er gebeurt als je suiker aan gist toevoegt of deeg in de oven doet. Sommige chemische reacties kunnen worden uitgelegd aan diegenen die geïnteresseerd zijn in chemie bij het maken van een cake. Door te zien wat er gebeurt als ze bepaalde ingrediënten mengen en bepaalde acties ondernemen, kunnen leerlingen ook oorzaak en gevolg begrijpen.

Creativiteit

Creativiteit is een van de meest waardevolle vaardigheden in de wereld van vandaag. Bakken kan een geweldige manier zijn om dit vermogen te ontwikkelen. Creativiteit komt tot uiting in zowel de ontwikkeling van recepten, de personalisatie ervan door het toevoegen van enkele ingrediënten als de taartpresentatie. Studenten kunnen een taart ontwerpen als kunstproject en deze op een bijzondere manier decoreren.

Probleem oplossing

Ondanks de enorme inspanningen loopt het bakken van een taart soms slecht af. Fouten gemaakt tijdens het koken bieden een geweldige kans om probleemoplossende vaardigheden te verwerven. Elke instorting vereist dat studenten nadenken over hoe ze het probleem kunnen oplossen. Het zoeken naar oplossingen om mislukkingen in de toekomst te voorkomen is een mooie kans om beter met moeilijkheden om te gaan.

Contact

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Jouw gegevens worden niet opgeslagen maar alleen gebruikt om contact op te nemen.