STICHTING BEDRIJFSOPVOLGING BAKKERIJ

De ideale ondernemer…

De ideale ondernemer bestaat niet, maar toch zien we dat (succesvolle) ondernemers vaak wel beschikken over bepaalde eigenschappen en kwaliteiten. Hieronder hebben we deze omschreven zodat je voor jezelf kunt kijken hoe jouw ondernemerskwaliteiten zijn. 

Vind jij dat na het lezen van deze tekst veel van deze eigenschappen bij jou aanwezig zijn en zou een eigen bakkerij-bedrijf iets voor je zijn? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen jou wellicht verder helpen om je toekomst vorm te geven.  

Een ondernemer……

Durft (bewust) risico’s te nemen

Een ondernemer trek zijn eigen plan en is gedreven. Hij durft keuzes te maken en doet dat bewust. Neemt risico’s maar wel overwogen en pakt het verlies als het nodig is.

Heeft doorzettingsvermogen

Een ondernemer heeft een helder doel (financieel, team en toekomstvisie) voor ogen en wil dat ook bereiken. Hij blijft ‘doorklimmen’, dit zit als het ware in zijn natuur. Een ondernemer vraagt veel van zichzelf. Rustig aan doen zit niet in de aard van het ‘beestje’.

Is creatief

Een ondernemer steekt altijd weer tijd en energie in iets nieuws. Hij ziet ook kansen waar anderen deze niet zien. Hij is goed in staat om buiten de gebaande paden te denken en anderen te overtuigen.

Beschikt over overtuigingskracht

Een ondernemer is communicatief sterk. Hij is in staat om klanten mee te nemen en te overtuigen. Hij kan de producten verkopen en anderen enthousiasmeren en vertrouwen scheppen. Hij weet snel te achterhalen waar de behoeften liggen van de klanten. Hij durft leiding te geven aan het personeel en (bij) te sturen indien nodig.

Werkt resultaatgericht

Een ondernemer kan goed organiseren. Hij heeft voor ogen welk resultaat hij wil behalen en handelt daar ook naar. Hij weet wat er gebeurt met het bedrijf en zijn mensen. Hij is in staat resultaat gericht leiding te geven. Dat betekent dat hij in staat is om helder naar zijn personeel aan te geven wat van hen verwacht wordt en welke resultaten er behaald moeten worden. Een ondernemer is in staat om over zijn eigen belang heen te stappen in het belang van het bedrijf. Hij weet heel goed wat zijn competenties zijn en die van zijn personeel. Komt hij dan nog kennis of kunde tekort dan huurt of koopt hij dit in. 

Heeft de financiën helder in beeld

Een ondernemer heeft een goed inzicht in en overzicht van de cijfermatige situatie van het bedrijf. Hij heeft zijn administratie op orde en werkt kostenbewust. Hij kan dus goed calculeren. Hij heeft een goed beeld van het budget, winst en welke middelen voor handen zijn, zoals tijd, kennis en hulp. Hij is ook in staat om deze op een efficiënte wijze in te zetten, zodat het beste resultaat behaald wordt. Zijn werk wordt ondersteunt met een gedegen financieel plan.

Contact

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Jouw gegevens worden niet opgeslagen maar alleen gebruikt om contact op te nemen.