STICHTING BEDRIJFSOPVOLGING BAKKERIJ

Opleiding en scholing

Om een (bakkerij)bedrijf op een goede manier te kunnen leiden is bepaalde kennis noodzakelijk. Afhankelijk van bedrijfsgrootte en -structuur is kennis gericht op vakmanschap of ondernemerschap meer of minder van belang.

Binnen de bakkerijbranche zijn verschillende opleidingsmogelijkheden beschikbaar. Afhankelijk van welke aanvullende kennis je nodig hebt en je gewenste manier van leren kun je kiezen uit onderstaande aanbieders:

MBO leerweg

Via de traditionele mbo-leerweg van de roc-vakscholen (link naar de vakscholen op handige links) in Nederland. Bij deze opleidingen kun je op verschillende niveaus instromen en zij bieden zowel vakkennis als ondernemersvaardigheden aan. De opleidingen duren drie of vier jaar.
Kijk voor meer informatie bij Handige links onder Vakscholen.

Nationale Bakkerij Academie

De Nationale Bakkerij Academie biedt korte cursussen en trainingen aan, veelal gericht op mensen uit de bakkerijbranche die hun kennis op een specifiek terrein willen vergroten. Deze opleiding wordt deels gefinancierd door Sociaal Fonds Bakkerijbedrijf. Uiteraard kunnen ook zij-instromers gebruik maken van deze academie.

Particuliere opleidingen

Bakery Institute in Zaandam biedt korte, intensieve trajecten van meerdere dagen tot 9 weken. Zowel gericht op het daadwerkelijk maken van producten als het ondernemerschap.

Ter Groene Poorten in België is een Vlaamse praktijkgerichte opleiding voor hoog niveau vakmanschap. Je groeit uit tot een volwaardige meesterbakker of -patissier.

Contact

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Jouw gegevens worden niet opgeslagen maar alleen gebruikt om contact op te nemen.