STICHTING BEDRIJFSOPVOLGING BAKKERIJ

Gebiedsanalyse

Een dergelijke analyse geeft inzicht in statistische gegevens van potentiële klanten in een geselecteerd gebied. Het kan helpen om te bepalen hoe interessant dit gebied is voor overname van een bakkerij. Maar ook wat de koopkracht is van de aanwezige consumenten en of er potentieel is voor groei.

De Stichting helpt je door op basis van gratis beschikbare gegevens van het CBS (Statline) deze data inzichtelijk te maken. Wij bieden een hulpmiddel waar een aantal onderwerpen semiautomatisch voor je worden weergegeven. Als gebruiker hoef je alleen zelf de gewenste wijken en buurten in jouw regio te selecteren. 

De volgende onderwerpen worden meegenomen in de gebiedsanalyse:

Onderwerp
Geselecteerde data voor analyse
Bevolking Aantal inwoners
Leeftijdsgroepen
Personen met een migratieachtergrond
Particuliere huishoudens
Bevolkingsdichtheid
Wonen Gemiddelde woningwaarde
WonenGemiddelde woningwaarde
InkomenInkomen van personen
Bedrijfsvestigingen, SBI 2008Bedrijfsvestiging naar activiteit
Nabijheid voorzieningenAfstand tot grote supermarkt

Klik HIER voor het hulpmiddel voor een eenvoudige gebiedsanalyse (CBS Statline).

De gebiedsanalyse is ontwikkeld in samenwerking met Alex Deuzeman van DeuBuCo.  Deze organisatie richt zich op diverse sectoren o.a. de ambachtelijke bakkerij. Zij bieden ondersteuning, inzicht en een beter rendement voor hun klanten.

Nader onderzoek nodig

Uiteraard is het nodig om naast deze CBS cijfers aanvullend onderzoek te doen om te bepalen hoe kansrijk jouw gebied is. Hieronder staan een aantal aspecten die hierbij van belang zijn. FoodBase, onderdeel van het Nederlandse Bakkerij Centrum, kan daarbij adviseren.

Cijfermatig

Concurrentie

Kansen

Gemeentelijk beleid

Bovenstaande vragen worden veelal niet op voorhand gesteld mede omdat ze lastiger te beantwoorden zijn. Echter bepalen zij wel het succes van de onderneming in een bepaald gebied en de haalbaarheid van jouw plannen.

Contact

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Jouw gegevens worden niet opgeslagen maar alleen gebruikt om contact op te nemen.