STICHTING BEDRIJFSOPVOLGING BAKKERIJ

Verveel jij je? Zin in iets lekkers, Ga lekker bakken

Homemade Rainbowcake
Van deze regenboogtaart word je gewoon zo blij. Het is helemaal geweldig om erin te snijden om al die prachtige kleurrijke lagen te zien! Het beste is dat deze regenboogcake niet alleen voor het uiterlijk is, hij smaakt absoluut geweldig. Je houdt geen kruimel over.

Ingrediënten

BotercrèmeCake 6 stuks  
80 g bloem
340 ml volle melk
1 vanillestokje
1 el vanille-extract
450 g boter
750 g poedersuiker
1 snufje zout
Kleurstoffen naar keuze
450 g suiker
2 el vanille-extract
450 g bloem
3 tl bakpoeder
1 tl baking soda of zuiveringszout
0.5 tl zout
260 g boter
4 eieren
120 ml zonnebloemolie
240 ml volle melk

Stappen

Verwarm de oven tot 170 C. Spuit 3 ronde cakevormen in met kookspray.

Klop in een grote kom de cakemix, de olie en de eieren met een elektrische mixer op lage snelheid 30 seconden, daarna op middelmatige snelheid 2 minuten, en schraap de kom af en toe. Verdeel het beslag gelijkmatig over 6 kleine kommen, elk ongeveer 1 1/3 kopjes.

Gebruik kleurstoffen om het beslag te kleuren in 1 kom blauw, 1 kom rood, 1 kom groen, 1 kom geel, 1 kom oranje (gebruik rood en geel) en 1 kom paars (gebruik blauw en rood)

Koel 3 kleuren beslag tot het klaar is om te bakken. Giet de resterende 3 kleuren beslag in cakevormen.

Bak 18 tot 20 minuten of totdat de cake terugveert wanneer hij licht in het midden wordt aangeraakt en begint weg te trekken van de zijkant van de pan. Koel 10 minuten. Verwijder van pannen naar koelrekken; helemaal afkoelen.

Klop in een grote kom de boter met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid tot ze lichtgeel zijn. Klop op lage snelheid geleidelijk de poedersuiker erdoor. Klop in vanille. Voeg melk toe, 1 eetlepel per keer, kloppend tot het glazuur glad is. Klop op hoge snelheid tot het licht en luchtig is.

Snijd zo nodig afgeronde toppen van cakes tot ze waterpas zijn. Plaats de paarse cakelaag op de serveerschaal. Verspreid met glazuur tot op 1/4 inch van de rand. Herhaal met blauwe, groene, gele, oranje en rode cakelagen.

Tip: Cakebeslag is stabiel genoeg om in de koelkast te wachten tot de eerste drie lagen gebakken zijn. Zorg ervoor dat je de pannen in koud water afspoelt en goed droogt voordat je de rest van het beslag in de pannen schraapt.

Contact

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Jouw gegevens worden niet opgeslagen maar alleen gebruikt om contact op te nemen.