STICHTING BEDRIJFSOPVOLGING BAKKERIJ

Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij

In december 2018 is de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij opgericht. Deze stichting heeft het doel om bedrijfsopvolging in de bakkerij branche en een toename van overdrachten van ambachtelijke bakkersbedrijven te stimuleren. 

Per 1 december 2018 is Babiche van de Loo als projectcoördinator aangesteld. Haar focus ligt op het binnen en buiten de bakkerijbranche stimuleren van de werving van kandidaten voor een toekomst als zelfstandig bakkerij ondernemer.

De stichting is een branche breed gedragen, gezamenlijk initiatief van de volgende 12 organisaties in de bakkerijbranche: Topbakkers, Ambachtsbakker, Patisserie College, NBOV, Stichting Echte Bakkersgilde, NEBAFA, NBA, Bakeplus, FoodResult, Beko Advies, TenBa, Krediet Unie bakkerij ondernemers

Inmiddels is ook contact gelegd met Marc Schoorel (voorzitter Werkgroep Directeuren Voeding) en Rico Vervoorn (MBO-Raad) om met scholen de samenwerking te zoeken voor leerlingen en afgestudeerde leerlingen van de opleiding Ondernemer Bakkerij en Leidinggevende Bakkerij (beiden niveau 4). Een zeer geschikt platform voor kandidaat ondernemers in de bakkerijsector. Scholen zien mogelijkheden om gestalte te geven aan een extra keuzedeel bedrijfsopvolging en het contact met afgestudeerde leerlingen te onderhouden (“alumnibeleid”).

Bron: Stichting Sociaal Fonds bakkersbedrijf

Contact

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Jouw gegevens worden niet opgeslagen maar alleen gebruikt om contact op te nemen.